Garderoby scienne

Nadchodzi wyczekiwana od dawna wiosna. Więc nie tylko możliwość na spędzenie kilku zbędnych kilogramów, ale również na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do porzucenia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale i skorzystania ze zdrowia, jakie oferują nam sałatki.

Witaminy Sałatki są dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one każdych składników potrzebnych do odpowiedniego funkcjonowania organizmu. Polacy wciąż a pamiętają predyspozycja do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Stąd naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z ważnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o dużo bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej istnieją w handlu pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie dodają one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest wtedy naturalniejsza i bezpieczniejsza dla własnego systemu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nigdy nie jest ciężkie, szczególnie, jeżeli mamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z których zależymy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili mamy młody i pełnowartościowy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by uzyskać upragnioną sylwetkę, jest doświadczenie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może stanowić ona o wiele lepsza od tradycyjnych polskich bigosów i schabowych. Co znacznie, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być szefem kuchni. Wystarczy energia i wyobraźnia. To tylko z nas zależy, z których składników stworzymy naszą piękną i naturalną sałatkę.